måndag 30 november 2015

Engelsk bordellmamma ur tiden

Cynthia Payne var en engelsk bordellmamma som gjorde rubriker under 1970- och 1980-talen, då hon åtalades för driva en bordell i en förort till London.

Payne blev känd 1978 när polisen stormade hennes hem då ett sexparty pågick. Gästerna var män som betalade att klä sig  i underkläder och vara undergivna mot kvinnor.  Polisen hittade inte mindre än 53 män i bostaden med  varierande klädsel. Det var en lord, en parlamentsledamot, ett antal advokater och företagsledare och flera kyrkoherdar . En teckning i The Sunday Times , visade en kyrkoherde i sängen med en prostituerad, framför en polisman.
- Jag kräver att få tala med min advokat, som är i nästa sovrum,  säger kyrkoherden. Rättegången 1980 ledde till att hon dömdes till arton månaders fängelse, som efter överklagande reducerades  till böter och sex månader. Hon satt fyra månader i ett kvinnofängelse. Då hon släpptes hämtades hon upp med Rolls Royce av en av sina kunder.

År 1986 stormade polisen hennes hem igen. Denna gången under ett "special party", där hon var värd. Även om hon frikändes vid detta tillfälle, så var rättegången underhållning  i den engelska kvällspressen. Vissa detaljer avslöjades också på TV då hon var med på Dame Edna Experience 1987 och presenterade sin bok med titeln "Underhållning hemma". Hon kandiderade också för att bli parlamentsledamot. Hennes huvudfråga var att förändra Storbritanniens sex lagar.

Det finns två filmer som bygger på hennes liv båda gjorda 1987: Wish You Were Here, om hennes tonår och Personliga tjänster hennes vuxna liv.

Payne gjorde också framträdanden som middagstalare och lanserade en rad vuxentjänster och produkter .

Payne avled den 15 november 2015 i en ålder av 82 år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar